Dům a zahrada

Jarní Peeper

Leden 2021

Spring Peeper je jedním z druhů žabích chór. Vědecký název tohoto druhu je Pseudacris Crucifer. Existují dva poddruhy jarní peepers: jižní jarní peeper a severní jarní peeper. Přírodní stanoviště Southern Spring Peeper se nachází v jižní Georgii a severní Floridě. Peer severní jaro je rozšířenější, protože jeho stanoviště pokrývá státy nacházející se východně od Mississippi, ve Spojených státech a východních a středních kanadských provinciích.

Spring Peeper dokonce zdědil některé místní přezdívky kvůli jejich pářením, slyšel na jaře, jakmile led začne tát. V Kanadě v New Brunswicku se často nazývají „tinkletoes“ nebo „peepers“, zatímco lidé žijící na Marthově vinici se nazývají „pinkletinks“.

Jaký je rozdíl mezi Peepers Southern Spring a Peepers Northern Spring? Kromě značek na břiše Southern Spring Peeper není mezi nimi mnoho rozdílů.

Tento obojživelník vděčí za své jméno zvukům s vysokým tónem, které samci vydávají během páření, aby přilákali ženy. Muž má hlasitý vak poblíž jeho hrdla, který se nafoukne jako balón a vytvoří vysoké zvuky. Když existuje armáda Spring Peepers, zvuk je podobný zvonícím zvonkům, zatímco zvuk jedné žáby napodobuje vykukující zvuk mladého kuře. Tyto zvuky může vydávat pouze muž.

Hlavní barvy tohoto druhu žáby jsou pálené, olivově zelené, šedé nebo hnědé. Značka X na zádech je charakteristická pro Spring Peeper. Je obtížné je najít, a to i sledováním zvuků, které vydávají, protože jsou tak malé a maskují se tak dobře na lesním dně. Jejich velikost se pohybuje mezi 25 mm (1 palce) a 38 mm (1,5 palce). Jejich hmotnost se pohybuje mezi 3,1 g (0,11 oz) a 5,1 g (0,18 oz).

Šlechtitelská sezóna pro jižní jaro trvá od října do března v závislosti na počasí, zatímco severní jaro se bude chovat od března do června. Samice položí spojku vajec obsahujících 900 až 1000 vajec. Po vylíhnutí vajíček se z pulců vyvinou žáby a o osm týdnů později se voda nechá v lese.

Jako dospělá žába se tento masožravec živí hlavně brouky, mravenci, mouchy a pavouky. Loví hlavně v noci, zejména jedinci žijící na okraji lesa, zatímco ti, kteří žijí v hlubších částech lesa, budou lovit ve dne iv noci.

Tento obojživelník má velké polštářky na nohou, které mu umožňují vylézt na stromy, i když nešplhá vysoko, protože dává přednost lovu v nízké vegetaci, schovávající se před zraky svých přirozených predátorů.

V zimě hibernace Spring Peeper zimuje pod polenami nebo volnou kůrou. Většina jeho těla může dokonce zmrznout, aniž by zabila žábu.

Přestože jaro Peeper není ve většině oblastí uvedena jako zranitelná nebo ohrožená, ztráta mokřadů způsobená lidským zásahem byla zodpovědná za silný pokles tohoto druhu ve státech Iowa a Kansas, kde není považována za „ohroženou“.

Věděli jste, že slyšíte páření tohoto druhu žáby na vzdálenost od 1 míle do 2 a půl míle, v závislosti na množství jednotlivců, kteří současně volají?

Pojďme si tyto obojživelníky udržovat po celé roky tím, že budeme chránit jejich přirozené prostředí! Nakonec Northerners vítají své zvuky, protože je rozpoznávají jako jarní zvuky.

Zde jsou zdroje spojené s jarním peeperem!
















Koupit na Art.com
Jarní Peeper na False Takže ...
Koupit od Art.com


Jarní vody (1968) - celý film (Leden 2021)



Tagy Článek: Jaro Peeper, Plazi a obojživelníci, Jaro Peeper, žába, obojživelníci, žáby, peepers, páření, noční, masožravec

12. března - dnes v historii

12. března - dnes v historii

zprávy a politika

Populární Kosmetické Příspěvky

Síla emocí

Síla emocí

knihy a hudba

Další Halloween recepty

Další Halloween recepty

zdraví a fitness

Trvalá báseň, Sonet

Trvalá báseň, Sonet

knihy a hudba